tiistai 2. huhtikuuta 2013

Aurinko paistaa ulkorakennuksiin! Hetkeksi ajatuksia ensi talveen..

 Siivosimme taas yhden huoneen ulkorakennuksesta. Mikä ihana ikkuna sieltä paljastui! Ihanan siitä tekee etenkin se, että siitä paistaa aurinko sisälle heti aamulla, ja koko navettarakennus on jotenkin aivan uuden valoisan oloinen. Vanhat ikkunat on kauniita. Vielä kun ne saa pestyä niin vau!
Ensi talvea täytyy tässä vaiheessa ajatella sen verran, että puita täytyy kaataa jotta pysytään lämpimänä silloinkin. Mies kaatoi tänä vuonna puita peltosaarekkeesta, joka on aika umpeen kasvanut. Se saa taas uutta eloa. Haaveena olisi saada lampaatkin sinne joskus vielä. Ikävä kyllä pellossa on timotein lisäksi apilaa, eikä se oikein sovi lampaalle. Joskus varmaan muutetaan pelto enemmän heille sopivaksi, ja sitten lampaita voisi laittaa tähänkin tien viereen. Jotenkin olisi kiva kun lampaita olisi muidenkin ihasteltavana, vaikka en tykkää ajatuksesta, että heitä vietäisi pois tontilta.

Puita on siis kaadettu, ja ne odottavat klapikonetta ja kesän kuivatusta! Puuhuone alkaakin olla aika tyhjä, tänä vuonna on kulunut todella paljon klapeja lämmitykseen.

2 kommenttia:

  1. Meillä edessä samanlainen urakka kun tällä hetkellä lämmitetään kahta taloa.. omaa jota ollaan myymässä ja miehen kotipaikkaa, jonne tarkoitus muuttaa :) Se on rakennettu 1852, joten uunin lämmitystä riittää :)

    VastaaPoista
  2. Täällä kans on aherrettu klapikoneen kanssa,siiis halkomakoneen,on se kätevä noissa töissä ja saapi paljooon tehtyä halkoja:)

    VastaaPoista