lauantai 3. elokuuta 2013

Huh hellettä, onnea ja puutarhapuuhia

 Porkkanat, perunat, herneet, vadelmat, sipulit ja persiljat saa käydä kantamassa keittiöön joka päivä. Mieletöntä syödä itse kasvattamia eväitä. Ihan eri tuntu, kuin syödä ruokaa jonka on itse ansaitsemillaan rahoilla ostanut. Tätä on odotettu ja jännitetty. On erikoista olla itsestään ylpeä tällä tavalla.

Mös villivadelmia tuntuu olevan nyt todella paljon. Olen kerännyt vadelmia pikkupusseihin talvea varten naposteltavaksi, pikkukarkeiksi.  Vadelmia ollaan saatu pakastimeen asti kyllä hiukan vähän, poikamme on niin perso vadelmille, että suuhun menee suurin osa. Mutta ei haittaa, ehkä jo ensi vuonna saadaan lisää vadelmapuskia. 
Projekti ´hedelmätarha´ alkaa kohta, ja sinne on hedelmäpuiden lisäksi tarkoitus istuttaa runsaasti marjapuskia.
Ensi vuodelle tarvitsen myös lisää minttua ja steviaa.Sade on jättänyt meidät välistä hiukan liian monta kertaa, mutta kaikki kasvaa silti aika hyvin. Kastelua ei ole liiemmin tarvittu. Ihanat ipanat on nauttineet kesästä ja nakuilusta -nakuilu on myös yksi maalla asumisen hyviä puolia!
Ipanat on rakkautta, vaikka elämä olisi miten stressaavaa niin he tekevät siitä aina onnellista.

Minä taas vietän hiukan aikaa pohtien tulevaisuutta ja työasioita, ja murehdin rahaa ja sitä miten vaikeaa on pärjätä omillaan kun kaikki on niin kallista. Ja toisaalta tiedän, että kaikki kyllä järjestyy, aina. Tämäkin välivaihe on vain etappi kohti sitä hetkeä, kun kaikki on selkeää. Ainakin olen kasvanut yli monista haaveista, ja olen oivaltanut haaveilevani uusista asioista.

Huomaan, että en koskaan enää vajoa synkkyyteen. Elämän pohjavire on toiveikas ihan vallan. Täällä rauhallisissa puiteissa on helpompi olla onnellinen.

1 kommentti: