tiistai 19. marraskuuta 2013

Aasille poniseuraa, syksyiset hirvenluut, vihannesmaan kääntämistä ja lehmä

Edesmenneen aasin tilalle meille muutti tällainen. Shettisruuna jolla on hiukan jo enemmän ikää. Sopii hyvin luonteensa ja ikänsä puolesta minun ensimmäiseksi käyttöponikseni. Tarkoitus on käyttää häntä risusavotassa apuna ja muutenkin kärryjen edessä. Hän on hyvin rauhallinen ja tasainen poni, ja aasien jälkeen hämmästyttävän yhteistyöhaluinen. Meillä on toivottavasti edessä monia yhteisiä työvuosia!


Hirviä on metsässä kaatunut, ja koirat nauttivat mieleisistään paloista -eli luista ja lihan riippeistä. On ihana nähdä miten paljon koirat nauttivat näiden oikeiden luiden syömisestä. Meidän kissatkin pitävät raa´asta lihasta, ja etenkin tämä yksi on kovasti luiden ja lihan perään. Kanin liha on herkkua kaikille, koirille ja kissoille, mutta kyllä muutkin menevät mukisematta.


Takapihan vihannesmaata laajennettiin puolella, ensi keväänä saadaan istuttaa paljon enemmän syötävää kuin tänä vuonna! Olen iloinen tästä. Nyt meillä on tämä, ja takaniityn vihannesmaa molemmat valmiina odottamassa kevään tuloa.
On niin syksyistä, vaikka ollaan jo talvessa. Aamulla kun herää, ei välttämättä heti ensimmäisenä edes tarvitse rynnätä laittamaan puita pesään! Minua ei haittaa jos vaikka tulisikin hiukan leudompi talvi, säästyy rahaa, kun ei tarvitse sähköä käyttää niin paljon.


Lehmä on inspiroinut minua viime aikoina. Mieleni ei tee ostaa lehmää, mutta lehmän lähelle on ollut kaipuu -lehmää katsomaan. Ehkä taas jossain lehmätilalla tulee käytyä lähiaikoina!

1 kommentti:

  1. Hei!
    Onko tuo poni vielä sinulla? Sattumalta löysin tämän sivun ja poni näyttää juuri minun entiseltä poniltani joka lähti v.-98,eikä ole sen jälkeen tietoa hänestä.. Onko nimi sattumalta Dajm..? :)

    VastaaPoista