maanantai 9. joulukuuta 2013

Joulukuu! Uuhien astutus ja jouluun valmistautumista

Joulukuu toi vihdoin hiukan valkeutta. Luminen metsä ja piha.. niin kaunista!
Pistimme kaksi uuhta pässin kanssa yhteen, jos keväästä saisi karitsoja. Kuvassa oleva Eleanor on vielä sen verran pieni, että hän jää nyt Kerttu uuhemme kanssa menemättä pässille. Ehkä keväällä sitten katsomme jos silloin laittaisi.

Joulu lähestyy, ja kun talossa on pieniä lapsia, niin sen merkitys on melkoinen. Ollaan leivottu ensimmäiset piparit jo, ja syötykkin. Kolme vuotias ei muista oikein viime joulua, ja se oliki hiukan erikoinen, kun pääsin synnytysosastolta kotiin 23.pvä, eikä meillä mitään oikein ihmeellistä joulua päässyt olemaan. Tämä on ensimmäinen hänen oikein kunnon joulunsa, josta hän pääsee jo paremmin nauttimaankin. Lahjoja on mietitty, ja muutama ostettukin -pääosin lapsille. Enemmän koitan ajatella itse tehtyä ja kerättyä antavani. Rahaa ei paljon ole, enkä erityisesti muutenkaan tahdo lähteä krääsän hankintaan.
Joulupöytään laitetaan lammasta tai kukkoa, sen mukaan kumpaa on tässä tarjolla. Kalaa pitää olla ehdottomasti, kun tulisi vielä hyvä kalastuskeli tässä ennen, niin mies pääsisi kalaan.
Nyt kun olen vihdoin alkanut kokea tätä tilaa ja taloa omakseni, niin asioiden tekeminen ja juhlatunnelman luominen tuntuu aivan erityiseltä. 

Iloisena yllätyksenä navetan vintiltä löytyi vanha lihamylly. Sillä tehdään varmasti jauhelihaa ihmisille ja kissoille paljon! Ihana oppia käyttämään tätäkin.
Yksi pala lisää minun emännäksi opettelun palapelissä.


1 kommentti:

  1. Itse olen emännäksi kasvamista harjoitellut sen seitsämän vuotta, aina jonkin asian oppiessaan tekemään itse tulee tunne, että kuuluu johonkin katkeamattomaan perinteiden ketjuun ja voi joskus siirtää oppimaansa taitoa kenties eteenpäin

    VastaaPoista