tiistai 30. lokakuuta 2012

Puiden lämpöä ja maatalon pikkupoja puhumaan opettelua


 Talvi meinasi tulla hetkessä, ykskaks oli sisällä ihan kylmä ja puiden kantaminen sisälle alkoi toden teolla. Onneksi mies on metsuri ja saanut puita tehtyä runsaasti tänäkin vuonna, niin ei tarvitse niiden polttamista kitsastella. Riittävät varmasti kevääseen asti! Siinä on joka aamu jotain sykähdyttävää, kun saa laittaa takkaan tulen ja katsella liekkejä. Tietysti siihen kyllästyykin jo hiukan siinä vaiheessa, kun tuntuu ettei talvi lopu ikinä -eli joskus helmi-maaliskuun kylminä pakkaspäivinä -mutta nyt vielä jaksaa nauttia täysillä puiden ritinästä ja hitaasti tulevasta lämmöstä.
Meidän talo ei ole niin läpitiivis, etteikö villasukkia ja villatakkia tarvittaisi lämmittelystä huolimatta, mutta siinäkin on oma hohtonsa. Pidetään pattereita päällä mahdollisimman vähän. Tämä talo on hiukan liian suuri ja avoin meille, joten sähkölaskun vuoksi kyllä kannattaakin!


Meidän ihana poikamme on aloitellut puhumisen melko myöhään. Hän on jo kaksi, ja nyt vasta alkaa tulla ensimmäisiä lauseita. Mielenkiinnon kohteet on hyvin poikamaisia, ja ensimmäiset kunnolla sanotut sanat ja lauseet liittyy pääasiassa niihin: useimmin hän sanoo lava-auto, rekka-auto, paloauto, puauto(joka on punainen auto), poliisiauto ja lauseista "auton ääni kuuluu". Tuosta lauseesta huokuu se, että asumme paikassa, jossa auton äänen kuulumiseen kiinnitetään huomiota :)
Sanoo hän myös Auti joka tarkoittaa koiraamme Nuutia, kissa, Miska, isi, jäätelö, sski(sylkkyyn) ja puuro -mutta ei koskaan vieläkään äiti. Joskus hän katsoo paitani alle vatsaa, ja sanoo "kukkuu vauva kukkuu". Se on suloista! Ei hän vielä tietysti ymmärrä pikkusisaren maailmaan tulon merkitystä, mutta jotenkin hän on kuitenkin ymmärtänyt vauvan ja masun yhteyden. Ja että äidin sylissä on nykyään ihan outoa istua, kun vatsa on hänen tiellään!
Hänen ensimmäinen lapsenomaisen suloinen oma sanansa on häntä-auto, joka tarkoittaa autoa jonka perässä on esim asuntovaunu, tai veturia jonka perässä on vaunuja.
Myrsky on hyvin maalainen lapsi, hän rakastaa traktoreita ja on kovasti innoissaan jokaisesta autosta joka ajaa talomme ohi. Isän sylissä traktorissa istuminen on hänen lempipuuhaansa, ja haaveilen että joskus vielä saan hänet myös rekka-auton kyytiin! Olen niin iloinen kun saan kasvattaa lasta täällä, ja hän oppii tämän maalaisuuden pienestä ihmisestä asti!

Nyljin tämän vuoden viimeiset kukkopojat, ja sain talteen kaksi ihanaa sydänsulkaa, jotka ovat kuvassa alimmaisena. Näin raskaana ollessa sitä ottaa kaiken niin merkkinä jostain, ja ne on pakko säästää!


1 kommentti: