lauantai 16. maaliskuuta 2013

Maan makuja, yrttejä ja keittiöpuutarhahaaveita


Miten sitä jo odotteleekaan, että ensimmäiset voikukat ja nokkoset puskevat maasta! Itse kerättyjen yrttien sämpylöitä kaipaisi kovasti. Hätävarana leivottiin aurinkokuivatuilla tomaateilla ja pinaatilla maustettuja sämpylöitä ja nyyttejä.

Kirjastosta olen lainannut paljon inspiraatiokirjoja. Kasvien opettelu on vielä lapsenkengissä, tunnen vaan joidenkin tutumpien kasvien käyttöä. Nyt olisi haaveena kerätä teetarpeet koko vuodeksi. Olen innokas yrttiteen juoja, joten niitä tarvitaan.

Aurinko lämmittää minua, lapset kasvaa. Kohta maa on sulana ja voi rueta tositoimiin. Miten paljon onkaan opettelua! En ole koskaan ollut mikään viherpeukalo, mutta nyt on kipinä syttynyt kun on saanut syödä omasta maasta kasvaneita vihanneksia. Itse viljelty ruoka maistuu ihan erillaiselta kuin kaupasta ostettu, siinä on rakkautta toisella tavalla. Täytyy koittaa aloittaa hillitysti, lisätä vihanneksia ja yrttejä ajan kanssa -mutta kasvimaata kun on hienosti, ja uudellekin paikka on jo katsottu, niin ei millään meinaa pysyä suunnitelmat pienessä mittakaavassa :)

Kasvikuivuri tarvitaan, ehdottomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti