maanantai 9. heinäkuuta 2012

Heinähommia lehmämaisemissa

Meillä on kolme omaa peltoa. On oikeasti ihana omistaa peltoja, katsoa tien reunasta että tuo on minun!
Pellot olivat vuokrasopimuksella kun muutimme, ja nyt on ensimmäinen vuosi, kun ne olivat omassa käytössä. En tiedä olisiko ollut järkevämpää antaa niiden olla vuokralla, jos rahallisesti ajatellaan, mutta itselle ehdottoman tärkeää on, että omat maat on omassa käytössä -ja niille saa tehdä mitä tahtoo.
Tuo metsäläntti tämän pellon reunassa on myös kokoajan ollut joutilaana, ja oma haave olisi saada osa pellosta ja metsäläntti laitumeksi lampaille.

Ensimmäisen kerran sitä astui ihan outoon maailmaan, kun heinäntekoaika koitti. Yhtäkkiä oudosti kiinnosti säätila ja lämpö ja miltä loppuviikosta näyttää ja koska kannattaa tehdä mitäkin ja millainen talkooväki saadaan kasaan.
Lopulta heinä oli kaadettu. Meidän pelloista saatiin melkein 30kpl muovitettuja paaleja, joita sitten vaihdettiin kuivaheinään. Tässä ollaan lehmämaisemissa hakemassa heinäpaaleja

Talkoilla saatiin navetan ylisille paalit kannettua - oli siinä hommaa!! Kahden päivän riehuminen heinän kanssa teki mielen iloiseksi -ja taas enin ilo tuli siitä, että meillä on ihan omat heinät ja omat pellot ja näin tämä maailma toimii! Ei kaikkea rahalla, vaan talkoilla ja omasta takaa, omalla työllä ja vähän vaihtamalla.

Ja lehmän katsominen myös lämmitti mieltä. Lehmää ei voi koskaan katsoa liikaa.


2 kommenttia:

  1. Kyllä on kiva käydä kattelee täällä maaseudun elämmää eläinten ehdoilla:D,täälläkin on paaleja pitkin peltoja,ja hyvähän ol tehä,kun oli niiin aurinkoisia päiviä:)),ihana vasikka tuijottaa!!

    VastaaPoista