tiistai 8. tammikuuta 2013

Yksinhuoltajaviikko ja keväisiä kylvöajatuksia

Edessä on yksinhuoltajan elämän harjoittelua loppuviikon. Onneksi pakkasta ei ole enempää, eikä talon lämmitys ole niin suuri homma. Pikkuvauvan ja uhmaikäisen kanssa oleminen on riittävästi näin, kun eläimetkin täytyy hoitaa kolmesti päivässä. Nopeasti sitä on tottunut siihen, että mies on joka päivä apuna, ja kaiken hoitaminen yksin vähän jännittää.
Jos lunta tulee niin paljon, että pihasta ei pääse autolla kulkemaan, niin sitten voin olla pulassa, en meinaa osaa noita auraushommia :) Mutta tuskin niin käy.

Ajatukset alkaa hiljalleen siirtyä kohti kevättä. On aika pohtia mitä esikylvetään sisälle tänä vuonna, selata siemenluetteloa ja tilata siemenet. Helmikuussa kuitenkin ensimmäiset tarvitsee pistää multaan ja jonkinlainen sunnitelma on hyvä olla valmis. Yrtteihin olen ajatellut panostaa tänä vuonna, sekä ruokaan että teehen käytettäviin yrtteihin. Mies pitää huolen perunoista, porkkanoista, kesäkurpitsoista ja tomaateista.
Odotan ihan uudella innolla istuttamista, kasvukautta ja säilömistä. Kuivatusta ja pakastamista. Alan vihdoin maalaistua näiltäkin osin!

2 kommenttia:

  1. Hellyyttä kuvassa.
    Voiko tuohon bannerikuvassa olevan aidan edessä olevaan pänikkään heittää surunsa kuka vaan? MInäkin?

    VastaaPoista